Puskás Luca állatorvosi asszisztens

Puskás Luca állatorvosi asszisztens
Puskás Luca állatorvosi asszisztens

Puskás Luca vagyok, egész életemet állatok mellett töltöttem, és amíg pointer mellett tanultam járni, később egy labrador segített úszni tanulni – életem szerves részét képezték az állatok, a kutyák, és még inkább a lovak.

Később, fiatalon ennek megfelelően tanultam tovább és vált belőlem lóápoló, lótartó oklevéllel rendelkező szakember. Ezt a tudásomat éveken keresztül hobbiként szerelemből épp úgy kamatoztattam, mint munkaként és hivatásként, hiszen lovak belovaglásával, lovasoktatással foglalkoztam. Mivel a kisállatok mindig nagyon közel álltak a szívemhez, úgy döntöttem, szeretnék állatorvosi asszisztenssé válni.

Jelenlegi munkám során maximálisan megértem a rám bízott állatok érzéseit, épp úgy örömüket, mint esetleges félelmüket; ezáltal az állatorvos mellett dolgozva biztonságosan megtartva őket tudom nyugtatni, bátorítani vagy éppen vigasztalni a kis kedvenceket.

Számomra nagy élményt és egyben kihívást jelent állatorvos mellett dolgozni, hiszen mindig újabb feladatokat állít elém és egy sokszínű munkakörben dolgozhatok, miközben állatokon és gazdáikon segítek.