A VetForte története

Rendelőnk múltja ugyan még nem évekre nyúlik vissza, de az előtte történt tervezések és munkálatok már jó pár évvel megelőzték a rendelő megnyitásának pillanatát.

Ahogy az bemutatkozómban szerepel, egy nagyforgalmú állatkórház klinikus állatorvosa voltam. Az ott eltöltött állatkórházi és rendelői munka és ügyeleti évek mellett végeztem el a kisállatgyógyász-szakállatorvos posztgraduális képzést. Eközben két gyermekem született. Ez nagy mértékben meghatározta a további lehetőségeket, hiszen gyerekek mellett a korábbi ingázó életmód lehetetlen volt.

Párommal, aki informatikus mérnök és gépészmérnök, így sok-sok beszélgetés után úgy döntöttünk, önálló állatorvosi rendelőt nyitunk, építünk otthonunk közelében. Ezért önálló céget alapítottunk.

Közel egy éven keresztül kerestük a megfelelő ingatlant. Mindenképp az volt a célunk, hogy Nyergesújfalun legyen a rendelő, mivel egész életemet itt éltem le, így bensőséges kötődésem van a városhoz. Végül Nyergesújfalu közepén, a városközponthoz egészen közel ráakadtunk egy idős házra a főúton, kis kerttel, még idősebb, egyszer felújítható parasztházzal.

Terveztünk, rengeteget. Az öreg szobákban, kopott falak között heteket ültünk, rajzoltunk a falakra, a padlóra, lépéseket számoltunk, vajon hogyan jöhet ki jól a munka. Minek hova kell kerülnie, nem csak most, hanem majd 1-2-5 év múlva, HA lesz rá energiánk, HA lesz rá pénzünk, HA minden jól alakul. Próbáltunk mindent végig gondolni, amelyben épp úgy benne voltak az én szubjektív terveim, vágyaim, elképzeléseim, az objektív tudás és mellé a mérnöki gondolkodásmód párom részéről. Ezek ismeretében, hatalmas fába vágva a fejszénket estünk neki a rendelő kiépítésének.

További egy év volt a felújítás. Falakat ütöttünk ki. Padlót vertünk, teljes villanyhálózatot újítottunk fel, vizet szereltünk. Belülről teljesen megújítottuk a helyet. Majd burkoltunk, berendeztük. Gépesítettünk. Közel egy év kellett ahhoz, hogy a szerintünk szükséges és a jogszabályok által előírt minimum feltételeket teljesítsük. A hatósági és kamarai, továbbá egyéb kötelező ellenőrzések és engedélyezések sorát követően pedig rendelőnk megnyithatott.

Ekkor írtuk 2019. november 25-ét.

A VetForte Állatorvosi Rendelő elve és hitvallása, hogy a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon dolgozzunk. Igyekezzünk lehetőséget biztosítani a kiegészítő diagnosztikai eljárásokra, így saját vérlabor automatáink, sokféle kiegészítő gyorstesztünk, ultrahang gépünk áll rendelkezésre már a megnyitás után 2 éven belül. Vizsgálatainkat tudásunknak megfelelően igyekszünk gondosan és alaposan elvégezni, az eredményeket alátámasztani, tudásunkat továbbképzésekkel bővíteni. Beavatkozásaink során minden eszközzel törekszünk a biztonságra, amely különösen fontos altatásokkor, műtétekkor, így alapvetés, hogy minden állatot kanülálunk és rendelőnk rendelkezik altatógéppel is.

Asszisztenseink képzettek, állatszeretők, elkötelezettek az állatok gyógyítása iránt.

Mindemellett viszont a rendelő megálmodása közben alapvető elképzelésem volt, hogy egy „játszóteret” építsek. Egy olyan intézményt, ahol különösen jól érzem magam, mert azt csinálhatom, amire gyermekkorom óta vágytam, ahol a lehetőségeknek csak a képzeletünk, tudásunk, pénzünk szab határt, de ahova én magam, kollégáim és asszisztenseim is szívesen jönnek be dolgozni, mert jó munkahely. Az állatorvosi munka egy sokszor lelkileg, érzelmileg megterhelő feladat, ezért fontos, hogy a magunk számára is biztosítsuk azt környezetet, ami miatt hiszünk a helyben és annak fontosságában.