Dr. Bagi Fruzsina állatorvos

Dr. Bagi Fruzsina állatorvos, kisállatgyógyász szakállatorvos, állatvédelmi szakállatorvos

Dr. Bagi Fruzsina vagyok. Egész életem az állatok és főleg a kutyák körül forgott, sosem gondolkodtam el azon, vajon mi szeretnék lenni, mert semmi mást nem képzeltem el egész életemben, minthogy állatokat gyógyítsak, állatorvos legyek. Már az óvodában és később az általános- majd középiskolában is célirányosan állatorvosnak készültem, ezért a célért tűzön s vízen átmentem, mire diplomát kaptam. Ennyit a szentimentális részről 🙂

2019-től: VetForte Állatorvosi Rendelő

2011-2019: Klinikus állatkórházi állatorvos: Túri Állatkórház, Dunaföldvár

A Dunaföldvári Állatkórházban vegyes praxisban dolgozhattam éveken keresztül, így a kisállatokon  (főként kutya, macska) kívül lovak, szarvasmarhák, néha más állatok is ellátásra kerültek ambuláns és kórházi kereteken belül. Bár elsődlegesen a nagyállatok esetében az utókezelési feladatok jutottak rám, a lovak altatását végeztem különböző műtétekhez, illetve a kólikás lovak konzervatív ellátásában, utókezelésében rendszeresen részt vettem.

A kórház kiemelt figyelmet fordított az ügyeleti ellátásra, így számtalan éjszakai, hétvégi munkaóra áll mögöttem sok-sok problémás esettel a dunaföldvári állatkórházban és a cég kecskeméti rendelőjének csapatát erősítve is.

A Dunaföldvári Állatkórházban „hozzászokva” ahhoz, hogy a diagnosztikai és monitorozási eszközök mennyire fontosak a kisállat-gyógyászatban, a rendelőm kialakításánál is figyeltem az eszközök beszerzésére és igyekszem mindig újabb és újabb gépekkel és felszerelésekkel bővíteni saját rendelőm eszközparkját is.

Tanulmányok:

2023.: Állatvédelmi Szakállatorvos: Állatorvos-tudományi Egyetem

2017.: Kisállatgyógyász Szakállatorvos: Állatorvos-tudományi Egyetem

2011.: Állatorvos-doktor: Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar

2011.: Felsőfokú vadgazdálkodási képzettség: Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar

2007.:  Kutyakiképző és Kiképzésvezető: Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete

2003.: Irodavezető: Oktáv Üzleti Szakközépiskola, Esztergom

1998-2002: Eötvös József Gimnázium, Tata

Egyetemi éveim alatt 1 hónapot töltöttem a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem kisállat belgyógyászati tanszékén negyedéves koromban. Ötödévesként pedig 4 hónapot töltöttem a Justus Liebig Universität kisállat belgyógyászati, kisállat sebészeti és egzotikus osztályán Giessenben.

Egyéb:

2009-tól napjainkig: Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület, elnök

A Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület még egyetemi éveim alatt született meg, akkor került bejegyzésre jogerős, közhasznú egyesületként, amelynek azóta is megszakítás nélkül elnöke vagyok. A fajtamentés lényege, hogy a bajbajutott, utcán, gyepmesteri telepeken lévő, megunt, jobb sorsra érdemes golden és labrador retrievereket elhelyezzük, ellássuk, állapotukat felmérjük és ivartalanítva, oltva, chipezve, megismerve adjuk új, felelős gazdához.

Végzettségem megszerzése és munkába állásom után a kutyák ellátását jelentős mértékben magamra vállaltam, és a későbbiek során is mindig úgy kerestem munkahelyet, hogy a mentett állataim további ellátása is biztosított legyen. Végül jelentős mértékben meghatározta az önálló rendelő létrehozásának igényét az is, hogy a mentett és szeretett kutyáim ellátása továbbra is töretlenül megtörténhessen. A VetForte Rendelőben tehát kiemelt figyelmet kap a Retriever Fajtamentés. Elnökként ÉS állatorvosként egy személyben szakmai szemmel és a legnagyobb elkötelezettséggel tudok ezekkel a bajbajutott kutyákkal foglalkozni.

A VetForte Állatorvosi Rendelő megálmodásával és megépítésével lényegében játszóteret hoztam létre önmagamnak: ahol a gyermekkori álmom, az állatorvoslás, a fajtamentés támogatása egyszerre lehetséges. Ezen a játszótéren pedig mindezek megvalósítása során fontos célokat valósíthatok meg, segítek a gyógyulni vágyó, vagy még inkább megbetegedni nem akaró állatoknak és gazdáiknak az egészségmegőrzésben, segítek a kiskutyák, kiscicák egészséges felnevelésében testileg és lelkileg egyaránt.