Lizán Katalin kisállat-fizioterapeuta

Lizán Katalin kisállat-fizioterapeuta

Lizán Katalin vagyok, szinte egész életemben Nyergesújfalun és környékén éltem. Védőnőként ismerem a várost, a város embereit, különösen a gyerekeket, iskolás kortól. Otthon két saját cicám van, Mici és Szimba, mindketten mentett cicák, utcáról érkeztek. Míg Szimbát babacicaként találtuk és neveltük fel, Mici fiatal felnőttként került hozzánk és fogadtuk be őt. Micinek már minden ellátása a mi rendelőnkben, a VetForte Rendelőben történt és természetesen azóta is ide járnak mindketten. Mici és Szimba az igazi luxusmacskák, panelban, mindenük megvan, és mindemellett tökéletesen tisztában vannak vele, hogy a macskákat istenként kell hogy tisztelje gazdájuk. Ennek ők maximálisan megfelelnek.

Fruzsival a rendelő nyitásakor találkoztunk és egy beszélgetés után sok közös tényezőt találtunk a céljainkban, de ami a legfontosabb, a maximális állatszeretet és minőségi állattartás jellemez mindkettőnket. Ezért bár kissé meglepetten, de örömmel csatlakoztam a VetForte Csapatához és lettem az első asszisztens, aki a rendelő megnyitása óta jelen van a mindennapokban.

Az elmúlt év sok kihívás tartogatott számomra, ugyanis elvégeztem a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság tanfolyamát, így 2022. júniusától kutya-fizioterapeuta vagyok. Ez egy többszáz órás, gyakorlati és elméleti anyagot magába foglaló képzés, amelyre rengeteget készültem. A rendelő állatai, Forte, Toko és Apolló képezték a tananyagomat, Forte a gyakorlati beadandó anyagom alanya, Toko a velem rendszeresen gyakorlati képzésekre utazó zsebkutya, míg Apolló az aktív feladatokban részt vevő szélvész volt. Hatalmas élmény volt velük a munka és ők épp úgy, mint a külsős, képzett, gyakorlott fizioterápiás rendelőkben végzett gyakorlati munka rengeteg tapasztalathoz juttatott.

Így számomra új lehetőséget ad ez a végzettség és szeretnék minél több mozgásszervi beteg állatnak segíteni a gyógyulásban, szintentartásban. Ha úgy érzed, kutyádnak, cicádnak segíthetek ebben, akkor keress időpont egyeztetés céljából.

Emellett találkozhatsz velem alkalmanként a rendelések alatt, mint asszisztens, de céljaink között leginkább az szerepel, hogy a rendelőben töltött időmet a fizioterápia adja ki elsődlegesen.


Ha más állatorvoshoz jársz, az sem gond, kizárólag a fizioterápiás foglalkozásokra is bejelentkezhetsz, azonban állatorvosi ajánlás és kórlap feltétlen szükséges a diagnózis leírásával a kezdéshez.